Etusivu > Tilastoarkisto > Kilpailukyky > Mittaristo: seutukuntien sijoitus 2007

Mittaristo: seutukuntien sijoitus 2007

Mittaristo: seutukuntien kilpailukyky 2007 -sivulla esiteltyjen muuttujien perusteella on laskettu kilpailukykyindeksi vuodelle 2007, joka on kuuden muuttujan painottamaton keskiarvo. Muuttujia ovat työn tuottavuus, työllisyysaste, innovatiivisuus, koulutustaso, yritysdynamiikka ja teollisuusvaltaisuus.

Vuonna 2007 Porin sijoitus pysyi ennallaan (26.), sillä yritysdynamiikan ja teollisuusvaltaisuuden heikkenemistä paikkasi innovatiivisuuden ja työllisyysasteen nousu. Rauman seudun sijoitus tippui neljä sijaa (15.->19.), työllisyysasteen sijoituksen noususta huolimatta. Pääsyynä on innovatiivisuuden heikkeneminen t&k-menojen vähennyttyä. Pohjois-Satakunta kiritti sijalta 51 sijalle 45 pääosin työllisyysasteen, teollisuusvaltaisuuden ja yritysdynamiikan kasvun voimin.

Alla olevassa taulukossa ovat seutukunnat kilpailukykyindeksin mukaisessa järjestyksessä.

Seutukuntien muutokset sijaluvussa on ladattavissa tästä (Excel-tiedosto).

V. 2007 kilpailukyky on laskettu v. 2009 aluejaolla, joten seuraavat seutukuntajaon muutokset ovat tapahtuneet 1.1.2009 alkaen:

Eteläiset seinänaapurit yhdistettiin Seinäjoen seutukuntaan.
Härmänmaa yhdistettiin Seinäjoen seutukuntaan.
Juva: Juvan seutukuntaan kuuluneista kunnista Puumalan kunta liitettiin Mikkelin seutukuntaan ja Joroinen, Juva sekä Rantasalmi Pieksämäen seutukuntaan.
Lohja yhdistettiin Helsingin seutukuntaan.
Länsi-Saimaa yhdistettiin Lappeenrannan seutukuntaan.

Lisätietoja:

Aluekehitysasiantuntija Saku Vähäsantanen
puh. 044 711 4350
etunimi.sukunimi(at)satakunta.fi

Sivu päivitetty 10.03.2015