Etusivu > Tutkimuksia > Strateginen osaamisen johtaminen

Strateginen osaamisen johtaminen

NÄKÖKULMIA OSAAMISEN JOHTAMISEEN MIKRO– JA PK-YRITYKSISSÄ SEKÄ TYÖKALUJA KEHITTÄMISEN TUEKSI

Kiristyvässä kilpailussa on tunnistettava mikä osaaminen liiketoiminnassa ratkaisee yrityksen ylivoiman markkinoilla. Vahvuuksien tunnistaminen on elintärkeää yritykselle kilpailuedun saamiseksi ja erottautumiseksi markkinoilla. Strategiaperustaisessa osaamisen johtamisessa on vahvasti mukana ennakointinäkökulma: tavoitteena on tarkastella paitsi nykyisiä, myös tulevia osaamisvaatimuksia.

Systemaattisella osaamisen johtamisella on tunnistettavissa monia hyötyä, mm. henkilöstön sitoutuminen yhteiseen päämäärään, osaamispotentiaalin parempi hyödyntäminen, työhyvinvoinnin paraneminen osallistumisen kautta, reaaliaikaisen tiedon saaminen henkilöstön vahvuuksista ja kehittämisen kohteista, systemaattinen ja liiketoimintalähtöinen HR, sekä oikea-aikaiset koulutukset ja rekrytoinnit ja niistä saatavat säästöt.

Systemaattinen osaamisen johtaminen varmistaa yrityksen tavoitteiden ja päämäärien mukaisen osaaminen nyt ja tulevaisuudessa.

Tietoa ja työkaluja osaamisen johtamiseen löydät Strategialähtöisen osaamisen työkirjasta ja yrityskehittäjille suunnatusta osaamisen  johtamisen raportista. Lisäksi oikealta löydät linkin sähköiseen osaamiskartoitukseen. 

Edellä kuvatut tulokset ja materiaalit on kehitetty ESR-rahoitteisessa hankkeessa Strategialähtöisellä osaamisen johtamisella tuottavuutta ja työhyvinvointia mikro– ja pk-yrityksiin (STRATOS 1.1.2016-30.4.2018). Yhteistyössä Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö, Lapin koulutuskeskus (Redu), C&Q Systems Oy ja Competence Design Oy, päärahoittajaviranomainen Hämeen ELY-keskus.

Sivu päivitetty 18.12.2018